Denux Mandle loupané pražené solené

Akce -12%
169 bodů do věrnostního systému
Výrobce
Denux

Kód produktu
023DX1000-C

Cena
169 Kč

Běžná cena
192 Kč

Ušetříte
12% (23 Kč)

Varianta neexistuje
ks

Mandle jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu E, manganu, biotinu (vitamín B7 a B8) a mědi.
Mandle jsou dobrým zdrojem hořčíku, molybdenu, riboflavinu (vitamín B2) a fosforu.


  • Složení: Jádra mandlí, rostlinné oleje (slunečnicový/řepkový) v různém poměru, sůl do 3%

  • Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných ořechů, oxidu siřičitého a sezamu

  • Země původu: USA

  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě

  • Balení: PP obal nebo vakuovaný PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Více

Hmotnost Dostupnost Cena Množství
Denux Mandle loupané pražené solené 500g Skladem poslední kus 169 Kč
Denux Mandle loupané pražené solené 1000g Skladem poslední kus 307 Kč
Denux Mandle loupané pražené solené 3x1000g Skladem poslední kus 895 Kč

Popis

Mandle, které považujeme za ořech, je technicky semeno ovoce mandloně obecné.

Nádherný strom střední velikosti, který kvete voňavě růžovými a bílými květy. Stejně jako jeho příbuzní, broskve, třešně a meruňky, i mandloň nese ovoce se semeny chráněné ve skořápce. Semeno je vlastně to, čemu říkáme ořech.

Mandle jsou bělavé barvy, pokryté tenkou nahnědlou slupkou a obalené v tvrdé skořápce. Mandle se dělí do dvou kategorií:

  1. sladká (Prunus amygdalus var. Dulcis)
  2. hořká (Prunus amygdalus var. Amara).

Sladké mandle jsou ty, které jíme. Mají oválný tvar a skvělou máslovou chuť. Na trhu jsou k dispozici buď ve své skořápce, bez skořápky (mandle neloupané), mandle loupané blanšírované (zbavené hnědé slupky), nakrájené na plátky nebo namleté na mouku.

Hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, který se používá jako aromatické činidlo pro potraviny a likéry, jako je Amaretto. Jinak jsou nepoživatelní, protože přirozeně obsahují toxické látky, jako je kyselina kyanovodíková. Tyto sloučeniny se při výrobě oleje odstraňují.

Skladování

Vzhledem k tomu, že mandle mají vysoký obsah tuku, je důležité je chránit správným skladováním před žluknutím. Loupané mandle skladujte v těsně uzavřených nádobách na chladném suchém místě mimo dosah slunečního záření. Nižší teplota je ochrání před žluknutím a prodlouží jejich čerstvost. Chlazené mandle vydrží několik měsíců, zatímco pokud jsou skladovány v mrazničce, mohou být uchovávány až jeden rok. 

Vlastnosti Se solí
Výživové údaje  ořechů

Výživové údaje ořechů

Podívejte se, jak si vedou některé nutrienty oproti ostatním dle druhu ořechu.

V tabulce chybí arašídy (Podzemnice olejná), které jsou jasným vítězem v oblasti bílkovin - obsahuje až 26g na 100g. Jelikož se nejdedná o ořech, ale luštěninu, v tabulce neni. Podobně bychom mohli polemizovat i o kešu :)