Denux Kešu natural WW320 250g

Natural
70 bodů do věrnostního systému

Denux

Kešu je fascinující plod s jedinečným procesem sklizně, dlouhou historií a zdravým výživovým profilem. Více

Balení: 0.25 kgKód produktu: 031DX250Doprava a platbaHmotnost: 0.25 kg

70 Kč 280 Kč/kg

Skladem > 5ks
ks
Denux

Kešu je fascinující plod s jedinečným procesem sklizně, dlouhou historií a zdravým výživovým profilem. Více

Balení: 0.25 kgKód produktu: 031DX250Doprava a platbaHmotnost: 0.25 kg

Kešu je fascinující plod s jedinečným procesem sklizně, dlouhou historií a zdravým výživovým profilem.

Strom produkující kešu, roste v tropických oblastech s ročními srážkami v rozmezí od 400 do 4000 mm a roste do nadmořské výšky 1000m. Kešu je pěstován především v Indii, Vietnamu, Pobřeží slonoviny, Guinee, Tanzanii, Brazílii a dalších zemích ve východní a západní střední Africe a Jihovýchodní Asii. V Jižní Africe a Austrálii se výsadby teprve zakládají.

Kešu (Anacardium Occidentale L.) patří rodině Anacardiaceae, která zahrnuje asi 60 rodů a 400 druhů jako například mango (mangifera indica L.) a pistácie (pistacia vera L.). Kešu stromy jsou stálezelené a mohou rychle růst až do 20m. Obvykle ale dosahují výšky 8-12m.

Kvetení se odehrává od prosince do dubna na severní polokouli a od června do prosince na jižní polokouli, s vyšší koncentrací od září do listopadu.

Při dozrávání se plod stává tvrdým a změní se do šeda. Ve chvíli plné zralosti jablko s plodem  padají na zem. Čas na zralost ovoce se liší od 2-3 měsíců v závislosti na odrůdě, zdraví stromu a klimatických podmínkách během růstu ovoce.

Strom kešu produkuje měkké, lesklé a šťavnaté ovoce, známé jako kešu jablko.

Šťáva kešu jablka se používá hlavně k výrobě nápojů a k fermentaci. Kromě toho může být ovocná buničina zpracována do želé, sirupu a kandovaného ovoce. Jablečná šťáva z kešu jablka je bohatá na vitamín C, antioxidanty, minerály a cukry.

Složení: Jádra kešu

Skladování: max. 20°C, max. 70% vlhkost

Vyrobeno: Indie

Balení: PP obal nebo vakuovaný PP obal (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)