• Olivový olej obsahuje vitaminy K, A, D, u nichž je prokázáno,

      že podporují průchodnost žil a cév     

  • olivy jsou bohaté na obsah antioxidantů (látek, zabraňující aktivitě nezdravých volných radikálů v těle)
  • olivový olej se skládá ze 77% nenasycených mastných kyselin, které na rozdíl od nasycených osahují tzv. “dobrý cholesterol“ (slunečnicový olej obsahuje pouze 31% nenasycených olejových kyselin)
  • černé i zelené olivy jsou velmi málo kalorické (10 oliv má126-189 kj)
  • přestože jsou olivy velmi mastné, podporují hubnutí a dávají tělu energii
  • olivový olej je dobrým zdrojem pro tělo nezbytných esenciálních mastných kyselin, má nižší energetickou hodnotu než máslo a jiné druhy oleje (výborný pro diabetiky)    

... a toto je jen část výčtů pozitiv olivového oleje na lidské zdraví.                                                                                                                      

Extra panenský olivový olej 

Jedná se o panenský olivový olej s volnou kyselostí (aciditou) méně než 1%, získaný přímo z plodů olivovníku, při jehož výrobě byly použity pouze tradiční mechanické lisy i postupy a nízké teploty. Je tím nejkvalitnějším olejem, který můžete mít. Panenský olej je vyráběn zásadně za studena.

Pravidla pro uložení olejů a oliv v domácnosti

  • Olivový olej skladujte v chladných a temných prostorách v nádobách, lahvích či speciálních plechovkách, chráněných před světlem a přístupem kyslíku.
  • Ponecháte-li olej v chladu, může se stát, že dostane mléčný odstín a jako by trochu zrosolovatěl. Není to v žádném případě na závadu, spíše je to známka jeho dobré kvality. Stačí jen dát lahev na chvíli do tepla a olej je opět krásně průzračný.
  • Správně uchovaný uzavřený olivový olej vydrží v nezměněné kvalitě 2 roky.                                                                                                                                                                        

 

V dobách minulých se o lisování olivového oleje starali tzv. uljari, jejichž práce s výrobou Dalmátského zlata byla  zastaralá, zdlouhavá a v konečném důsledku olivový olej neměl takovou kvalitu jako dnes, kdy se o technologický proces stará moderní linka. Každá operace, jednotlivý krok je pečlivě kontrolován, každý úkon je pod danou teplotou, ať je to proces čištění, mletí, lisování, odstřeďování a v neposlední řadě stáčení. 

Rádi bychom Vám nabídli možnost tento olivový olej ochutnat, aby jste poznali jeho čistou chuť a jedinečnost.